Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 30.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Investointiesitys pienpeliareenan hankkimiseksi Otavan koululle (lisäpykälä)

MliDno-2023-1621

Valmistelija

  • Seija Manninen, opetusjohtaja, Seija.Manninen@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Otavassa on Otavan koulun, Otavan opiston ja paikallisten aktiivien yhteistyönä valmisteltu peliareenan rakentamista koulun ja opiston yhteyteen. Areena olisi sekä koulun, opiston että Otavan asukkaiden käytössä. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 40.000 euroa ja paikalliset aktiivit ovat koonneet hankkeelle yksityisrahoitusta 12.000 euroa. Lisäksi kaupunginjohtaja on päätöksellään osoittanut kaupungille lahjoitettuja testamenttivaroja maksimissaan 19 000 euroa rahoitusosuutena. Investointiohjelman sisällä määrärahoja esitetään siirrettäviksi siten, että kaupungin liikuntapalveluilta siirretään 2.000 euroa, Otavan opistolta 2.000 euroa ja perusopetukselta 5.000 euroa. Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue huomioi areenan pohjatyöt käyttötalousrahoituksella tehtävän piha-alueen kunnostamisen yhteydessä.

Peliareenan rakentaminen Otavaan koulun, opiston ja kyläläisten yhteiseen käyttöön on kaupungin strategian ja hyvän elämän ohjelman mukaista. Lisäksi hanke on hyvä esimerkki kaupungin osallisuussuunnitelmassa mainitusta joukkorahoitushankkeesta, koska sen toteuttamiseksi on koottu merkittävä osa yksityistä rahoitusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että pienpeliareenan hankkiminen Otavan koululle lisätään kaupungin investointiohjelmaan ja projektille esitetään 40.000 euron menomääräraha sekä 31.000 euron tulomääräraha. Menomääräraha katetaan osin investointiohjelman sisällä tehtävillä määrärahasiirroilla. Määrärahoja esitetään siirrettäväksi seuraavasti:

  • 5.000 euroa projektilta 31103 Perusopetus, kalusto
  • 2.000 euroa projektilta 32001 Liikuntapaikat
  • 2.000 euroa projektilta 90000 TA-määräraha, Liikelaitos Otavia

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.