Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 21.9.2022
Pöytäkirja on tarkastettu
Valmistelija
-
Susanna Latvala, kulttuuripäällikkö, Susanna.Latvala@sivistys.mikkeli.fi
Kuvaus
Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa 16.12.2020 § 116 vahvistetun yleisten kulttuuripalveluiden avustusohjeen mukaan Mikkeli-palkinto on tunnustus pitkäjänteisestä työstä kaupungin kulttuurin hyväksi. Palkinto myönnetään rahana. Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myöntää palkinnon joko yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, jotka ovat tehneet kulttuurin avulla kaupunkia tunnetuksi tai toimineet merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus.
Ensimmäinen Mikkeli-palkinto myönnettiin vuonna 1981 Mikkelin teatterikentässä monipuolisesti vaikuttaneelle Aija Talvi-Oksaselle.
Vuonna 2021 palkinto myönnettiin Helena Partaselle, palkinto oli suuruudeltaan 2 000 euroa.
Päätösehdotus
Esittelijä
-
Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi
Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää myöntää Mikkeli-palkinnon yleisten kulttuuripalveluiden avustusohjeen mukaisesti ja vahvistaa palkinnon suuruuden. Lisäksi lautakunta valitsee palkinnon luovuttajan. Palkinto luovutetaan myöhemmin sovittavana ajankohtana.
Päätös
Asiasta käydyn keskustelun aikana Nina Jussi-Pekka esitti palkinnon myöntämistä *********. Koska kukaan ei kannattanut esitystä, se raukesi. Lisäksi Jenni Tissari esitti palkinnon myöntämistä *********, Suvi Kähkönen-Valtolan, Sari Noposen, Veikko Elon ja Mervi Eskelisen kannattamana. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Jenni Tissarin esitys hyväksyä yksimielisesti. Hyväksyttiin.
Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta vahvisti palkinnon suuruudeksi 2000 euroa. Lisäksi lautakunta valitsi palkinnon luovuttajiksi Enrique Tessierin ja kulttuuripäällikkö Susanna Latvalan.
Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa.
Tiedoksi
Palkinnon saaja, palkinnon luovuttaja, toimistosihteeri Arja Tuukkanen
Muutoksenhaku
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.
Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta.
Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
- päätös, johon haetaan oikaisua,
- se, millaista oikaisua vaaditaan,
- millä perusteella oikaisua vaaditaan.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.
Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.
Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.