Tarkastuslautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Mikkelin kaupungin tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen tilikaudelta 1.1.- 31.12.2021

MliDno-2022-1028

Kuvaus

Tarkastuslautakunnan on kannanottojensa pohjalta tehtävä valtuustolle ehdotuksensa siitä, onko tilinpäätös hyväksyttävä ja voidaanko tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus.

Kaupunginhallitus allekirjoitti tilinpäätöksen 28.3.2022, jätti sen tilintarkastajien tarkastettavaksi ja saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi.

Tilintarkastuskertomus on luovutettu tarkastuslautakunnalle tässä kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jarmo Lautamäki, jarmo@jarmolautamaki.fi

Puheenjohtaja antaa päätösehdotuksen kokouksessa.

Päätös

Puheenjohtaja totesi, että tilintarkastaja on 24.5.2022 päiväämässään tilintarkastuskertomuksessa lausunut, että Mikkelin kaupungin tilinpäätös voidaan hyväksyä sekä vastuuvapaus myöntää tilivelvollisille edellyttäen, että valtuusto hyväksyy Mikkelin Vesiliikelaitoksen liikeylijäämätavoitteen alittumisen ja investointimäärärahan ylittymisen

Tarkastuslautakunta esittää, että:

  • Kaupunginvaltuusto hyväksyy Mikkelin kaupungin vuoden 2021 tilinpäätöksen.
  • Kaupunginvaltuuston hyväksyessä Mikkelin Vesiliikelaitoksen liikeylijäämätavoitteen alittumisen ja investointimäärärahan ylittymisen tilivelvollisille myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta 1.1.–31.12.2021.

 

Merkitään, että Sari Hannukainen ja Soile Kuitunen ilmoittivat olevansa esteellisiä (Vesiliikelaitoksen johtokunnan varajäsenyys) ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitukset hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.