Suomenniemen aluejohtokunta, kokous 14.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Mikkelin kaupungin säästötoimet (PATU-ohjelma)

MliDno-2022-78

Valmistelija

  • Lasse Kurvinen, lasse.kurvinen@suomenniemi.fi
  • Vesa Erkkilä, vesaerk@gmail.com
  • Helena Harmonen, helena.harmonen@esedu.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin Palvelut ja tulevaisuus (PaTu) -ohjelman tavoitteena on löytää kuluvalle vuodelle 3,7 miljoonan euron säästöt ja 3,8 miljoonan säästöt vuodelle 2023. Tavoite on, että vuodesta 2023 alkaen käyttötalous on tasapainossa.

Mikkelin kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.3.2022 esitetyt säästökohteet, joista yksi oli Suomenniemen kirjaston lakkauttaminen vuonna 2023. Kirjaston lakkauttamisesta esitetty säästö yhdessä Otavan kirjaston lakkauttamisen kanssa on 50.000 €.

Suomenniemelle kohdistuviksi säästötoimiksi on esitetty myös Suomenniemen koulun lakkauttamista vuoden 2023 alusta, josta säästöksi on esitetty 227.000 €. Päätös koulun kohtalosta on jatkoselvittelyssä.

Lisäksi säästötoimenpiteiksi on esitetty

  • aluejohtokuntien toimintamallin muutosta (säästö 110.000 €)
  • yksityistieavustusten leikkausta (säästö 240.000 €)

 

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 44 § Aluejohtokunnan toimivalta on kirjattu, että aluejohtokunta antaa lausunnon kaupunkistrategian sekä talousarvion ja -suunnitelman valmistelussa sekä asioissa, joiden ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus kunnan asukkaiden ja palvelun käyttäjien elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Vesa Erkkilä, vesaerk@gmail.com

Suomenniemen aluejohtokunta pyytää Suomenniemeä koskevista suunnitelluista säästökohteista eritellyt säästölaskelmat ja perustelut, jotta aluejohtokunta pystyy antamaan kyseisen lausunnon.

Päätös

Hyväksyttiin. Lisäksi Suomenniemen aluejohtokunta pyytää selvityksen siitä, miten perusopetus ja kirjastopalvelut tullaan jatkossa järjestämään Suomenniemellä. Selvitystä pyydetään huhtikuun loppuun mennessä.

Tiedoksi

Sivistysjohtaja Virpi Siekkinen

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.