Anttolan aluejohtokunta, kokous 7.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Muut asiat

Kuvaus

Anttolan aluejohtokunta ottaa kokouksessa käsiteltäväksi myös muut asiat, mikäli jäsenet sen yksimielisesti hyväksyvät. 

Päätös

Anttolan yhtenäiskoulu osallistuu Erasmus + Engaging Rural Youth -hankkeeseen. Hankkeessa sitoutetaan 12–14 -vuotiaita nuoria oman elinympäristönsä kehittämiseen maaseudulla. Kokouksen aluksi Anttolan yhtenäiskoulun 7. luokan oppilaat Anne-Maria Mononen, Veera Parkkinen ja Niko Rönkkö esittivät opettaja Saara Kerosuon kanssa anttolalaisten nuorten kehitysideoita. Nuoret toivat esille seuraavia kehityskohteita ja toiveita Anttolaan: Frisbeegolfradan laajentaminen, pyöräilypolkujen tarve, joogakerho, kuviskerho, sekä vanhusten yksinäisyyden vähentäminen ja osallistaminen yhteistyössä nuorten kanssa. Anttolan aluejohtokunta lisää nämä toiveet jo tähän mennessä anttolalaisilta kerättyihin kehitysehdotuksiin ja huomioi niitä mahdollisuuksien mukaan toimintasuunnitelmaa tehdessä.

Lotjasaaren polun kehittäminen jätetään tauolle. Suunnitellun polun varrella yksityismaita, joiden läpi polkua ei voida viedä.

Koulun läheisyydessä kulkevan, ns. välituntiladun kunnostamista ja polun rajaaman metsittyneen alueen kunnostamista selvitetään.

Anttolan aluejohtokunta päätti lisäksi, että Anttolan aluejohtokunnan Facebook-sivut pidetään jatkossa pääosin pelkkänä aluejohtokunnan tiedotuskanavana. Tästä syystä sivustolla on kommentointi estetty.

Todettiin myös, että aluejohtokunta ei käsittele, eikä ota kantaa kenenkään yksityisasioihin tai aluejohtokunnan jäseniin kohdistuviin asiattomuuksiin. Edellä mainitun kaltaiset kyselyt, kommentoinnit ja viestittelyt eivät kuulu aluejohtokunnan toimivaltaan ja ne jätetään kokonaan huomioimatta.

Anttolan aluejohtokunnan kevään kokoukset päätettiin järjestää 20.4.2022 ja 31.5.2022.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.