Keskusvaalilautakunta, kokous 30.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

MliDno-2021-2767

Valmistelija

  • Tarja Poikolainen, kaupunginlakimies, tarja.poikolainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että 21.1.2022 ennen klo 19.00 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Kaikki määräaikaan mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat on ehdittävä käsitellä. Keskusvaalilautakunnan on tämän mukaisesti päätettävä kokousaikataulustaan.

Keskusvaalilautakunnan harkintaan jää, miten se käytännössä suorittaa ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastuksen. Tämä riippuu olennaisesti siitä, miten paljon ja minkä tyyppisiä ennakkoäänestysasiakirjoja lautakuntaan saapuu. Keskusvaalilautakunta voi pitää yhden tai useamman kokouksen ja päättää tarkastukseen liittyvistä valmistavista toimenpiteistä. Kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää, että ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen suoritetaan Mikkelin kaupungin entisen käytännön mukaisesti puheenjohtajan ja sihteerin valvonnassa siten, että epäselvät ennakkoäänestysasiakirjat ratkaistaan keskusvaalilautakunnan kokouksessa

Päätös

Keskusvaalilautakunta päätti, että epäselvät ennakkoäänestysasiakirjat ratkaistaan keskusvaalilautakunnan kokouksessa 21.1.2022 klo 19.00.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.