Ristiinan aluejohtokunta, kokous 23.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Esitys Ristiinan aluejohtokunnan uusiksi jäseniksi

MliDno-2021-1589

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin hallintosäännössä todetaan aluejohtokuntien osalta seuraavaa:

"Mikkelissä on viisi (5) aluejohtokuntaa, joiden nimet ovat Anttolan, Haukivuoren, Mikkelin pitäjän, Ristiinan ja Suomenniemen aluejohtokunta. Kaupunkiympäristölautakunnan alaisissa aluejohtokunnissa on seitsemän (7) jäsentä ja kolme (3) varajäsentä. Kaupunginvaltuusto valitsee alueen asukkaita kuultuaan aluejohtokuntien jäsenet sekä aluejohtokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Valtuusto määrää missä järjestyksessä varajäsenet tulevat jäsenten sijaan.“

Ristiinan aluejohtokunta on kokouksessaan 14.4.2021 päättänyt, että ehdokkaita uuteen aluejohtokuntaan kootaan erikseen järjestettävän äänestyksen kautta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ari Hämäläinen, hamalainen.ario@gmail.com

Ristiinan aluejohtokunta tekee kaupunginvaltuustolle esityksen uuden aluejohtokunnan jäsenistä, varajäsenistä, puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta.

Päätös

Puheenjohtaja esitti, että kaupunginvaltuusto tekee valinnan Ristiinan aluejohtokuntaan valittavista jäsenistä, varajäsenistä, puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta.

Asiasta käydyn keskustelun aikana Petri Tikkanen esitti Jenni Kolmisopin kannattamana, että suostumuksensa antaneista vaalitulokseen perustuen (liite) kaupunginvaltuustolle esitetään Ristiinan aluejohtokunnan varsinaisiksi jäseniksi eniten ääniä saaneita Petri Tikkasta, Jaana Vartiaista, Vesa Himasta, Pertti Pukarista, Heidi Särkkää, Hannu Korhosta ja Lotta Tuomista (vapaa-ajan asukas) ja varajäseniksi Markku Heikkistä, Päivi Härköstä ja Tanja Puustinen-Kiljusta. Ari Hämäläinen ei antanut suostumusta.

Petri Tikkasen esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kirjataan, että vaalitoimikunta oli suorittanut arvonnan saman äänimäärän saaneiden kesken.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.