Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 17.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Mikkelin kansalaisopiston kurssimaksujen tarkistaminen elokuun alussa 2021

MliDno-2020-595

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kansalaisopiston kurssimaksuista päättää hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta. Kurssimaksujen osalta on aikanaan päätetty, että maksuja on tarkoituksenmukaista korottaa vuosittain kustannusten nousua tai inflaatiota vastaavasti, jotta vältytään kertaluontoisilta suurehkoilta korotuksilta.

Kurssimaksujen korottamisen pohjana on käytetty kuluttajahintaindeksissä ja kustannuksissa tapahtuneita muutoksia. Kuluttajahintaindeksi nousi vuoden 2020 aikana 0,3 prosenttia. Kaupungin sisäisiä vuokria on vuoden 2021 alusta lukien korotettu prosentilla. Kunta-alan palkat nousivat elokuun alussa 2020 tehdyllä yleiskorotuksella 1,22 prosenttia ja huhtikuun alussa 2021 tulee prosentin yleiskorotus. Lisäksi huhtikuun alusta tulee palkkoihin järjestelyvaraerä, joka on 0,8 prosenttia kokonaispalkkasummasta. Vuokrien ja palkkojen osuus on kansalaisopiston kustannuksista yli puolet. Tätä taustaa vasten on perusteltua korottaa kurssimaksuja lukuvuodelle 2021-2022 kaksi prosenttia. Korotus on niin pieni, että kun kurssituntien määrään perustuvat maksutaulukon mukaiset kurssimaksut pyöristetään lähimpään euroon, ei osa opiston kurssimaksuista nouse nyt esillä olevalla korotusprosentilla käytännössä lainkaan. Pienikin korotus on kuitenkin syytä tehdä, koska se vaikuttaa kurssihintojen määräytymiseen myöhemmin tehtävien korotusten yhteydessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyy liitteen mukaiset kansalaisopiston uudet kurssimaksut ja päättää, että uudet maksut tulevat voimaan elokuun 2021 alusta alkaen.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.