Kaupunginhallitus, kokous 22.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Pääomasiirtojen tekeminen Etelä-Savon pääomasijoitusrahastoon

MliDno-2019-802

Aikaisempi käsittely

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus:
Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy esitetyn pääomasijoitusrahaston (South Savo Growth Fund) perustamisen ja liitteenä olevat pääomarahaston yhtiösopimuksen sekä osakkuus- ja hallinnointisopimuksen sekä valtuuttaa kaupunginhallituksen tekemään sopimuksiin tarvittavat muutokset ja päättämään menettelytavasta, jolla kaupungin pääomasiirrot kommandiittiyhtiöön tehdään.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin osuus 170 000 euroa huomioidaan vuoden 2021-2023 talousarvioissa investoinneissa,​ kohdassa osakkeet ja osuudet. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Tiia Tamlander, vs. talousjohtaja, tiia.tamlander@mikkeli.fi
  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginvaltuusto on 2.11.2020 § 352 hyväksynyt South Savo Growth Fund -pääomasijoitusrahaston perustamisen. Samalla päätöksellä valtuusto on mm. valtuuttanut kaupunginhallituksen päättämään menettelytavasta, jolla kaupungin pääomasiirrot kommandiittiyhtiöön tehdään.

Rahasto on perustettu valmisteluasiakirjojen mukaisesti. Rahastoa hallinnoi kilpailutuksen perusteella valikoitunut Redstone Nordics Oy. Redstonen ilmoituksen mukaan sijoitukset rahastoon tehdään pääomakutsujen perusteella.

Kaupunki on sitoutunut tekemään pääomarahastoon sijoituksia 170 000 eurolla, mikä on huomioitu talousarvion investointiohjelmassa. Etelä-Savon ELY-keskus on myöntänyt pääomarahaston perustamista varten toimintaympäristön kehittämisavustusta. Avustuksen määrä on miljoona euroa, ja se on myönnetty Mikkelin kaupungille edelleen sijoitettavaksi perustettavaan pääomasijoitusrahastoon. Avustus on maksettu Mikkelin kaupungin tilille, ja se on kirjattu taseen toimeksiantovaroihin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää, että kaupungin pääomasiirrot pääomasijoitusrahastoon tehdään pääomakutsujen perusteella. Pääomakutsuihin on eriteltävä näkyviin Mikkelin kaupungin ja ELY:n myöntämän avustuksen sijoituksista.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Redstone Nordics Oy

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.