Haukivuoren aluejohtokunta, kokous 17.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Haukivuoren asemakaavatyön jatkosuunnitelmat

MliDno-2016-1969

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Haukivuoren Asemankylän asemakaavatyön kaavoituskonsultiksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Sweco Ympäristö Oy. Yhtiön edustajat Anna-Maria Latosaari ja Pasi Vierimaa ryhtyvät hoitamaan käytännön kaavoitustöitä. Mikkelin kaupungin puolelta toimintoja johtaa kaupunginarkkitehti Ilkka Tarkkanen. Kaavakäsittely käynnistyy kylän keskustaväylältä. Ydinkohteen muodostavat liikekeskusalue ja Keskustien ympäristö. Ensimmäinen kokous järjestetään 4. marraskuuta Haukivuoritalolla. Asiasta on informoitu kaupungin teknistä johtajaa Jouni Riihelää ja kaupunginarkkitehti Ilkka Tarkkasta 6. lokakuuta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Leo Laukkanen

Haukivuoren aluejohtokunta esittää kaavatyön seurantaryhmään aluejohtokunnan varapuheenjohtajaa Pekka Moilasta ja paikallisista asukkaista *********, ********* ja *********.

Päätös

Puheenjohtaja muutti esityksensä seuraavaan muotoon:

Haukivuoren aluejohtokunta esittää kaavatyön 4.11. perustettuun ohjausryhmään aluejohtokunnan puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa sekä paikallisasukkaiden edustajina *********, ********* ja ********* sekä varajäseneksi *********.

Muutettu esitys hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Linjataan Haukivuoren asemakaavatyön jatkoa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Leo Laukkanen

Haukivuoren aluejohtokunta esittää kaupunginarkkitehdille ja Sweco Ympäristö Oy:lle, että Haukivuoren Asemankylän keskusväylän ensimmäinen alue käsittää vähintään Haukivuoren- ja Kankaanteiden välisen Keskustien ympäristön sekä arvioi uudelleen Kyyveden Asemankylän rannan asemakaavasuunnitelmat mm. hevosraitiotien suunnitelmien käynnistymisen v. 2021 ja rakennustyön vv. 2022 -2023 välille uusi Kulttuurikeskus – Rautatieasema, onnistumiseksi.

Päätös

Hyväksyttiin.

Todettiin, että päätösehdotuksessa mainitun Kankaanteiden pitää olla Kankaalantie.

Tiedoksi

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue, kaupunginarkkitehti, Sweco Ympäristö Oy, *********

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.