Ristiinan aluejohtokunta, kokous 26.4.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Lausuntopyyntö: Ristiinan aluejohtokunta. Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen rakennusten ja osakkeiden realisointisuunnitelma 2017

MliDno-2017-648

Valmistelija

 • Jarkko Hyttinen, kiinteistöjohtaja, jarkko.hyttinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Tilakeskus pyytää aluejohtokunnan lausuntoa kiinteistöjen realisointisuunnitelmaan 24.3.2017. Tilakeskuksen on korjausvelan hillitsemiseksi tarkasteltava entistä kriittisemmin hallinnassaan olevaa kiinteistöomaisuutta. Kaupungin omassa palvelutuotannossa tarpeettomia kiinteistöjä tulee aktiivisesti pyrkiä vähentämään.

Kiinteistöjen realisoinneissa pyritään huomioimaan paikallisten yritysten tarpeet, niin ettei yritysten toimintamahdollisuuksia heikennetä. Liikekiinteistöjen osalta myyntineuvottelut käydään ensisijaisesti nykyisten yrittäjien kanssa, jolloin saadaan varmistettua palvelujen säilyminen ja yritysten sitoutuminen paikkakuntaan.

Kiinteistöjen realisointilistan hyväksyminen käynnistää prosessin, jossa läpikäydään kohteittain/osakkeittain realisointi ja jokaisesta realisoinnista tehdään erillispäätös. Realisointisuunnitelman hyväksyminen mahdollistaa nopean lautakunta- tai virkamiespäätöksen tekemisen, mikäli kiinteistöjen käyttöaste muuttuu.

Kiinteistöjen realisointilista 24.3.2017 täydentää kaupunginhallituksen 5.10.2015 hyväksymää realisointilistaa niin, että aikaan realisoitavaksi hyväksyttyjä kohteita ei ole listattu uudestaan.

Mikkelin kaupungin realisointisuunnitelmassa 2017 on esillä seuraavat kiinteistöt Ristiinan alueelta;

 1. Varasto, nuorisotalo, asuinhuoneistot Brahentie 53 Ristiina 1956 myynti/purku Kun tarve poistuu
   
 2. Kasvihuone (vanha OKT) Brahentie 54 Ristiina 1952 purku Tilalle pienempi myyntipiste 2018
   
 3. Ristiinan ent. kunnanvirasto Linnantie 2 Ristiina 1901 myynti On jo kylmänä
   
 4. Ristiinan tekninen toimisto Linnantie 2 Ristiina 1981 myynti
   
 5. Kallioniemen huvila piharakennuksineen Kallioniementie 106, Someenjärvi Ristiiina 1897 myynti Vuokrattu Neuvottelut vuokralaisen kanssa
   
 6. Omakotitalo Linnantie 4 Ristiina 1949 myynti Kun vuokralainen luopuu tilasta
   
 7. Brahetalon hotelli Brahentie 54 Ristiina 1967 purku On jo kylmänä
   
 8. Ristiinan ent. lääkäritalo Brahentie 10 Ristiina 1960 myynti
   
 9. Muurikintien entinen kuivaamo, varasto Muurikintie Ristiina ei tied myynti Vuokrattu varastoksi
   
 10. Saarisentien lato

Päätösehdotus

Esittelijä

 • Jari Viitikka, jari.viitikka@pp.inet.fi

Valmistelutyöryhmä esittää, että nuorisotiloja Brahentie 54, tässä vaiheessa ei tule luopua, vaan sitten kun on saatu korvaava tila tilalle.

Päätös

Nuorisotilaa ei tule purkaa/myydä ennenkuin on korvaava tila on saatu tilalle. Vaihtoehtoisena nuorisontilana voisi olla esim. teknisen toimiston rakennus Linnantie 2. Varhaiskasvatus tarvitsee myös tiloja. Onko selvitetty teknisen toimistorakennuksen tilan hyödyntäminen varhaiskasvatuksen käyttöön.

Tiedoksi

Teknisen lautakunnan jaosto