Mikkelin seudun työllisyyslautakunta, kokous 17.12.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Mikkelin seudun työllisyysalueen TYM-sopimus

MliDno-2024-3821

Valmistelija

  • Pekka Patama, palvelupäällikkö, Pekka.Patama@mikkeli.fi

Kuvaus

Valtioneuvoston asetuksessa työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisoimisesta (388/2024) säädetään yhteistyösopimuksesta seuraavasti:

3 §

Yhteistyösopimuksen sisältö

Yhteistyösopimuksessa johtoryhmän toimialueeseen kuuluvien työvoimaviranomaisten, hyvinvointialueiden ja Kansaneläkelaitoksen on sovittava ainakin:

1) yhteistoimintamallin mukaisen palvelun järjestämisen tavoista;

2) työvoimaviranomaisen, hyvinvointialueen ja Kansaneläkelaitoksen työllistymisen monialaisesta edistämisestä annetun lain 9 §:n 2 momentissa tarkoitetun henkilöstön osoittamisesta; henkilöstön määrästä ja tehtävärakenteesta on sovittava riittävällä tarkkuudella yhteistoimintamallin toteuttamiseksi;

3) 2 kohdassa tarkoitetun henkilöstön määrän riittävyyden tarkistamisesta vähintään vuosittain ja sopimuksen muuttamisesta resurssitarpeen muuttumisen perusteella tai muusta syystä tarvittaessa;

4) työllistymisen monialaisesta edistämisestä annetun lain 10 §:n 2 momentissa tarkoitetusta kustannusten jakautumisesta työvoimaviranomaisen ja hyvinvointialueen kesken;

5) kansaneläkelaitoksen osallistumisesta työllistymisen monialaisesta edistämisestä annetun lain 10 §:n 1 momentissa tarkoitettuihin kustannuksiin.

Liitteenä oleva sopimus on esitetty hyväksyttäväksi ja TYM-palvelu sen mukaisesti järjestettäväksi Mikkelin seudun työllisyysalueella. Sopimuksessa mainittuun johtoryhmään on pyydetty Etelä-Savon hyvinvointialuetta nimeämään kaksi jäsentä ja heille varajäsen/-jäsenet. Hyvinvointialuetta on myös pyydetty nimeämään TYM-johtoryhmän varapuheenjohtaja.

Kansaneläkelaitosta on pyydetty nimeämään yksi jäsen ja hänelle varajäsen. Nimeämispyyntöjen jälkeen on tullut tiedoksi, että myös kansaneläkelaitos on halukas nimeämään kaksi jäsentä ja heille varajäsenen. Johtoryhmän kokoonpanoksi tulisi näin:

-          Mikkelin seudun työllisyyspalvelut: 2 jäsentä ja varajäsenet (puheenjohtajuus)

-          Etelä-Savon hyvinvointialue: 2 jäsentä ja varajäsenet (varapuheenjohtajuus)

-          Kansaneläkelaitos: 2 jäsentä ja varajäsen

Esittelijänä johtoryhmässä toimii TYM-palvelusta vastaava johtava työllisyysasiantuntija.

Johtoryhmän tehtävät ovat määritelty edellä mainitun asetuksen pykälässä 2 §:

2 §

Johtoryhmän tehtävät

Johtoryhmän tehtävänä on asettaa vuosittain toimialueensa tavoitteet. Tavoitteiden asettamisessa on otettava huomioon työvoimapalveluiden järjestämisestä annetun lain (380/2023) 21 §:ssä tarkoitetut työllisyyden edistämisen valtakunnalliset tavoitteet. Lisäksi johtoryhmän tehtävänä on asettaa puitteet yhteistoimintamallin organisointia johtavan henkilön tämän asetuksen 4 §:ssä tarkoitetuille tehtäville ja tukea johtavaa henkilöä näiden tehtävien hoitamisessa.

 

Johtoryhmän on seurattava ja arvioitava toimialueensa yhteistoimintamallin toimeenpanoa ja 1 momentissa tarkoitettujen tavoitteiden toteutumista. Osana toimeenpanon seurantaa ja arviointia johtoryhmän on huomioitava erityisesti työllistymisen monialaisesta edistämisestä annetun lain (381/2023) 9 §:n 2 momentissa tarkoitetun riittävän henkilöstön määrän toteutuminen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, työllisyysjohtaja, jukka.ollikainen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun työllisyyslautakunta hyväksyy liitteenä olevan sopimuksen Mikkelin seudun työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallista. Työllisyyslautakunta hyväksyy myös johtoryhmän kokoonpanon esitetyllä tavalla.

Päätös

Mikkelin seudun työllisyyslautakunta hyväksyi liitteenä olevan sopimuksen Mikkelin seudun työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallista. Työllisyyslautakunta hyväksyi myös johtoryhmän kokoonpanon esitetyllä tavalla. 

Tiedoksi

Kansaneläkelaitos (Itäinen asiakaspalveluyksikkö), Etelä-Savon hyvinvointialue

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin seudun työllisyyslautakunta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.