Kaupunginhallitus, kokous 21.11.2016

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 417 Kesätyöpaikat, Asuntomessut Mikkelissä 2017

MliDno-2016-2249

Valmistelija

  • Timo Rissanen, projektijohtaja, Timo.Rissanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään Mikkelissä, Kirkonvarkauden asuinalueella. Asuntomessuilla on käynyt tällä vuosikymmenellä 114 000 – 158 000 vierasta. Noin 80 % kävijöistä saapuu paikkakunnalle henkilöautolla. Mikkelin kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen välisessä yhteistoimintasopimuksessa on määritelty kaupungin vastuulle mm. pysäköintialueen rakentaminen messuvieraille ja kuljetuksen järjestäminen. Pysäköintialue on rakennettu Tuskun teollisuusalueelle. Pysäköintialueelta järjestetään asiakkaille maksuton, non-stop -linja-autokuljetus kaupungin keskustan kautta messualueelle ja takaisin. Linja-autokuljetuksissa on perinteisesti käytetty kesätyöntekijöitä messuoppaina kertomassa faktatietoa kaupungista ja sen hetkisistä tapahtumista.

Messuoppaiden tulee olla reippaita, ulospäinsuuntautuneita ja aktiivisia sekä tietää riittävästi Mikkelin kaupungista ja sen palvelutarjonnasta. Messuoppaita tarvitaan noin 30 kpl ja heille tehdään yhteinen infopaketti ja järjestetään koulutus ennen töiden aloittamista. Oppaita voidaan käyttää linja-autokuljetuksen lisäksi muissa messuihin liittyvissä opastustehtävissä.

Messuoppaiden palkkaamiseen käytetään seuraavia kriteereitä:
Kesätöiden hakuaika on samaan aikaan kaupungin kesätyöpaikkojen kanssa. Määrärahalla palkataan yli 15-vuotiaita koululaisia, opiskelijoita ja työttömiä. Kesätyöntekijät palkataan suoraan ilman työvoimatoimiston työhön osoitusta. Te-toimistoon ilmoitetaan kesätöiden työpaikat ja yhteyshenkilöt. Rekrytointi tehdään sähköisesti yhdessä kaupungin kesätöiden rekrytoinnin kanssa. Kesätyöntekijöiden palvelussuhde on viiden viikon mittainen. Kuukausipalkka on yleistyöajassa 890 €/kk. Työnjohdon avustavissa tehtävissä ja erityistehtävissä kuukausipalkka on 1 150 €/kk. Palkkataso on määritelty Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimus mukaisesti. Kaikille kesätyöntekijöille tehdään tunnistekortti ilman kuvaa ja veronumeroa. Lisäksi heille hankitaan yhtenäisen pukeutumiseen esim. pikeepaidat. Palkka maksetaan kaupungin yleisten maksupäivien mukaan. Tiedotuksessa tukeudutaan työllisyyspalveluiden tiedottamiseen kesätyöpaikoista.

Työllisyyspalvelut järjestää RekryOn tilaisuuden 7.2.-9.2.2017, ja asuntomessujen kesätyöpaikat ovat esillä 9.2.2017. Tilaisuuteen pyydetään esittelijä Osuuskunta Suomen Asuntomessuista sekä jaetaan tietoa asuntomessualueen näytteilleasettajien tarjoamista kesätyöpaikoista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää, että edellä mainitut toimintatavat hyväksytään asuntomessujen kesätyöntekijöiden palkkaamisessa.

Päätös

Hyväksyttiin.