Kaupunginhallitus, kokous 11.4.2016

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 136 Anttolan Urheilijat ry:n avustushakemus suunnistuksen Huippuliigan osakilpailun televisiointikustannuksiin

MliDno-2016-765

Valmistelija

  • Antti Mattila, liikunta- ja nuorisojohtaja, antti.mattila@mikkeli.fi

Kuvaus

Anttolan Urheilijat ry järjestää kesäkuun viidentenä päivänä Neitvuoren maastossa suunnistuksen Huippuliigan osakilpailun, joka on samalla avoimien ja juniorisarjojen keskimatkan SM-kilpailu. Huippuliigan osakilpailut televisioidaan YLE:n tv-kanavilla. Osakilpailujen televisiointien katsojamäärä on ollut noin 100 000 katsojaa kilpailua kohti.

Televisiointi aiheuttaa seuralle noin 15 000 euron suuruisen lisäkustannuksen kilpailubudjettiin. Anttolan Urheilijat ry hakee avustusta televisiointikustannusten kattamiseen ja esittää, että kaupunki tukisi kilpailua ja saisi vastineeksi tv-näkyvyyttä mainoksilla lähtö- ja maalialueella sekä urheilijoiden haastattelupisteessä.

Liikuntaseurojen avustaminen hoituu yleensä liikuntapalveluiden avustusmäärärahoista. Suunnistusseuroja on avustettu ohjaaja-avustuksin nuorten valmennukseen, liikuntapaikka-avustuksin karttahankkeisiin sekä kohdeavustuksin isompiin kilpailuihin silloin, kun mikkeliläisseurat ovat kisoja saaneet järjestettäväkseen. Anttolan Urheilijat ry:n avustushakemus Huippuliigan osakilpailuun ja SM-kisaan on kuitenkin niin mittava, ettei haetun tai sitä lähellä olevan summan myöntäminen ole liikuntapalveluiden avustuksista mahdollista.

Anttolan Urheilijat ry:n yhteistyöesitys sekä tietoa Huippuliigasta liitteenä. Koska kilpailulla on SM-arvo, järjestäjä arvioi, että Suomen suunnistuksen kärkinimet ovat kesäkuussa Neitvuorella mukana.

Liikuntapalvelut esittää, että kaupunginhallitus suhtautuu Anttolan Urheilijat ry:n avustushakemukseen myönteisesti ja määrittää avustussumman kilpailun televisiointikustannuksiin käytettäväksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää Anttolan Urheilijat ry:tä 5.000 euron suuruisen avustuksen Huippuliigan osakilpailun toteuttamiseen. Avustus maksetaan kaupunginhallituksen käyttövarausmäärärahasta (140214153).

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Minna Pöntinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn alussa.

Tiedoksi

Anttolan Urheiliat ry, liikuntapalvelut/Antti Mattila