Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Tuoreruokien hankinnan tarjouspyynnön hyväksyminen

MliDno-2024-640

Valmistelija

  • Jani Suomalainen, hankintapäällikkö, jani.suomalainen@mikkeli.fi
  • Mari Takkinen, palvelujohtaja, mari.takkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut kilpailuttavat tuoreruokien (tuore kala, ja kalavalmisteet, marjapakasteet, valmisruoat ja mehukeitot, hedelmät ja vihannekset sekä tuore leipä ja leipomotuotteet) hankinnan sopimuskaudelle 1.11.2024-31.10.2028. Hankinnan ennakoitu arvo on koko sopimuskaudella noin 4 100 000 €, joista Mikkelin kaupungin osuus on noin 2 200 000 €. Kyseessä on yhteishankinta, jossa tulee olemaan valmisteluhetken tiedon mukaan osallisena Mikkelin kaupungin ja liikelaitos Otavian lisäksi myös Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, Etelä-Savon Koulutus Oy, Kangasniemen kunta, Pieksämäen Tukipalvelut Oy sekä Suomen nuoriso-opisto.

Kaupunginhallitus on (12.2.2024 §50) hyväksynyt hankinnan ulkoistuksen Sansia Oy:lle.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (hankinnan erityispiirteiden tunnistaminen), hankintasäännön mukaan. Kilpailutuksessa tullaan huomioimaan erityisesti paikalliset tarjoajat. Yksittäiset toimijat voivat tarjota valitsemiaan tuotteita myös yksittäisiin keittiöihin. Kunkin tuoteryhmän puitesopimukseen voidaan valita 1-10 toimittajaa. Oheismateriaalina tämän asian esittelyyn on laitettu kilpailutusasiakirjoja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä tuoreruokien tarjouspyyntöluonnoksen. Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa hankinnan valmisteluryhmän tekemään tarjouspyyntöön pieniä muutoksia tarvittaessa.

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana Jarno Strengell esitti, että tarjouskilpailuissa otetaan huomioon valmiineiden tuotteiden kuljetukseen liittyvä ekologisuus. Koska kukaan ei kannattanut Jarno Strengellin esitystä, se raukesi. 

Esittelijän päätösehdotus hyväksyttiin. 

Merkitään, että palvelujohtaja Mari Takkinen ja tuotantosuunnittelija Marja Jussi-Pekka selostivat asiaa kaupunginhallitukselle. 

Tiedoksi

Sansia Oy, ruoka- ja puhtauspalvelut, hankintapalvelut, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.