Anttolan aluejohtokunta, kokous 29.5.2023

§ 7 Kumppanuussopimus: Anttolan alueseurakunta

MliDno-2023-2351

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, nina.parkkinen@pp.inet.fi

Kuvaus

Anttolan alueseurakunta on tehnyt Anttolan aluejohtokunnalle kumppanuussopimusehdotuksen, jossa aluejohtokunta maksaisi Kyytikerhon kyydit syyskaudella 2023. Kerhokertoja syys-joulukuulla on 8, yhteensä arviolta 8 x 500 €=4000 €.

Kyytikerho kokoontuu joka toinen torstai klo 12-14 Anttolan seurakuntatalolla. Osallistujia on 15-20 ja he tulevat Ylivedeltä, Ruokolasta, Hauhalasta, Maljalasta, Nurholasta, Saukonsalosta ja kirkonkylästä. Suurin osa tule kerhoon Taksilla ja osallistuja maksaa kyydistä linja-autotaksan mukaisen hinnan. Kyydin omavastuuosuuden jälkeen kustannukseksi tulee noin 500 €/ kerhokerta.

Kerho alkaa päiväkahvilla, jonka jälkeen on lyhyt hartaus. Ohjelma jatkuu jumpalla ja joka kerta vaihtuvalla ohjelmalla. Ohjelma on osallistavaa ja aiheet ajankohtaisia tai esim. muistelua ja tarinoiden jakamista. Joskus kerhossa on myös vierailija. Kerhoa vetää kolme vapaaehtoista ohjaajaa. Kerhonohjaajat ovat ammattilaisia vanhuksen kohtaamisessa, innostuneita tehtävästään ja paneutuvat kerhon sisältöön tarmolla.

Kerhon merkitys vanhuksille on todella merkittävä. Monella ei ole mitään muuta säännöllistä toimintaa tai ryhmää. Kerhossa voi tavata samassa elämäntilanteessa olevia tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia. Kerho on vertaisryhmä ikäihmisille.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Anttolan aluejohtokunta tekee kumppanuussopimuksen Anttolan alueseurakunnan kanssa vanhuksille järjestettävästä Kyytikerhotoiminnasta. Kumppanuussopimuksella voidaan toteuttaa kerran kuukaudessa Kyytikerho. Kumppanuussopimuksen arvo on 2000,00 euroa, joka maksetaan laskuja vastaan. Puheenjohtaja ja sihteeri valtuutetaan tekemään sopimus Anttolan alueseurakunnan kanssa

Tiedoksi

Anttolan alueseurakunta, talouspalvelut