Anttolan aluejohtokunta, kokous 12.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Anttolan aluejohtokunnan lausunto kaupunkikehityslautakunnan talousarviosta 2024

MliDno-2023-2423

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, parkkinennina@gmail.com

Kuvaus

Kaupunkikehityslautakunta pyytää aluejohtokunnilta lausuntoja talousarvioesityksestä lokakuun 2023 aikana. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Päätösehdotus annetaan kokouksessa. 

Päätös

Esittelijän päätösehdotus kokouksessa:

Anttolan aluejohtokunta antaa kaupunkikehityslautakunnan talousarvioesityksestä seuraavan lausunnon:

Anttolan aluejohtokunta pitää tärkeänä kaupunkikehityslautakunnan kokouksessaan tekemiä lisäyksiä talousarvioon koskien yksityistieavustuksia ja kutsujoukkoliikennettä haja-asutusalueella.

Kaksi vuotta käytössä olleeseen osallistavan budjetoinnin pieniin investointeihin aluejohtokunnat ovat voineet esittää kohteita. Menettelytapa on ollut hyvä, mutta viime vuoden määräraha 100 000 euroa on täysin riittämätön koko laajaa Mikkeliä ajatellen. Osallistavan budjetoinnin investointien kokonaismäärä tulisi olla vähintään 200 000 euroa, kuten oli vuonna 2022.

Investointisuunnitelmassa oleva Vesiliikelaitoksen Anttolan siirtolinjan yleissuunnittelu vuosina 2024 ja 2025 on erinomainen asia. Pelkkä suunnitelma ei riitä, vaan investointiohjelmassa tulisi olla varaus seuraaville vuosille siirtolinjan rakentamiseen. Mikkelin kaupungin yhtenä strategiana on puhdas vesi. Siirtolinja tukisi myös Saimaan ja erityisesti Luonterin alueen puhtaana pitämistä.

Anttolan aluejohtokunta esittää Mikkelin kaupungin investointiohjelmaan lisäyksenä BMX-radan rakentamista Anttolan yhtenäiskoulun läheisyyteen ns. välituntiladun yhteyteen. Radan myötä välituntiladun alue tulee aktiiviseen kesäkäyttöön ja rata monipuolistaa Anttolan kirkonkylän liikuntapalveluja. Radan rakentamisesta on neuvoteltu liikuntapalveluista vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Anttolan aluejohtokunta sitoutuu radan rakentamisen eteenpäin vientiin yhdessä anttolalaisten toimijoiden kanssa ja varaa myös budjetistaan radan rakentamiseen rahoitusta sekä tarvittaessa hakee hankkeelle muuta rahoitusta. BMX-radan alustava kustannusarvio on 30 000 euroa. Kustannuksiin voidaan vaikuttaa talkootyön määrällä.

Anttolan aluejohtokunta lisäksi esittää, että Mikkelin kaupunki omalta osaltaan edistää Kantatie 62 varteen suunnitellun pyörätien rakentamista. Jos pyörätie toteutetaan pääosin nykyisen tien levennyksenä, niin levennys lisäisi myös mutkaisen ja mäkisen tien liikenneturvallisuutta.

Esittelijän päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kaupunginhallitus, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.