Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Elinvoimalupaus

MliDno-2023-3113

Valmistelija

  • Aki Kauranen, strategia- ja kehityspäällikkö, aki.kauranen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kevään 2023 aikana on eri tahojen yhteistyönä valmisteltu ns. "Elinvoimalupaus", joka on tarkoitus allekirjoittaa Yrittäjän päivänä 5.9.2023. Valmisteltu esitys Elinvoimalupaukseksi on seuraava:

Elinvoimalupaus

Mikkelin kaupunki tytäryhtiöineen, Mikkelin Yrittäjät ry, Etelä-Savon Yrittäjät ry, Etelä-Savon kauppakamari, MTK-Etelä-Savo ja Etelä-Savon ELY ovat tehneet yhteisen elinvoimalupauksen, jonka tarkoituksena on
·         edistää alueen yrittäjyyttä,
·         yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä
·         vahvistaa Mikkelin kaupungin ja alueen elinvoimaa.

Elinvoimaa edistävä aktiivinen ja toimiva vuoropuhelu
Allekirjoittaneet sitoutuvat yhdessä avoimeen, ennakoivaan, aktiiviseen ja säännölliseen vuoropuheluun, jonka mahdollistamiseksi osapuolet järjestävät yhteisiä keskustelu-, kehittämis- ja kohtaamistilaisuuksia. Järjestettäviin tilaisuuksiin osallistuvat kaupungilta luottamushenkilöjohdon lisäksi kaupungin johtoryhmän jäsenet ja muut mahdolliset asiantuntijat tarpeen mukaan ja tilaisuuden teema huomioiden. Yrittäjät ja elinkeinoelämän edustajat sekä muut allekirjoittajatahot sitoutuvat ja kannustavat jäseniään ja muita mahdollisia sidosryhmiään aktiiviseen ja rakentavaan keskinäiseen vuorovaikutukseen.

Elinvoimaa edistävä päätöksenteko ja julkiset hankinnat
Hyväksytyn kaupunkistrategian 2022-2025 mukaisesti Mikkelin kaupunkikonserni hyödyntää Suomen yrittäjien suosituksen mukaista yritysvaikutusten arviointia omassa toiminnassaan ja päätöksenteon valmistelussa. 

Kaupungin julkisia hankintoja ja hankintaprosesseja kehitetään voimassa olevan lainsäädännön ja kaupungin hankintaohjeen mukaisesti.  Hankintojen osalta hyödynnetään jatkuvaa aktiivista markkinavuoropuhelua alueen yrittäjien kanssa.

Elinvoimaa edistävät kaavoitus- ja lupaprosessit
Sopimusosapuolet kehittävät ja ylläpitävät sujuvia ja eri osapuolia tasapuolisesti kohtelevia lupa- ja kaavoitusprosesseja, joissa yritysten näkemykset huomioidaan ennakoivasti jo varhaisessa vaiheessa.

Tavoitteet ja mittarit
Tavoitteena on, että Mikkelin kaupunki on vuonna 2026 kymmenen parhaimman joukossa sekä Suomen Yrittäjien toteuttamassa Kuntabarometri-kyselyssä sekä EK:n toteuttamassa Kuntaranking-kyselyssä.


ALLEKIRJOITUKSET

Janne Kinnunen                            Jani Himanen                            Heidi Loukiainen
Mikkelin kaupunki                    Mikkelin Yrittäjät ry             Etelä-Savon Yrittäjät ry

Teppo Leinonen                            Rauli Albert                               Hannu Mars
Etelä-Savon kauppakamari     MTK-Etelä-Savo                      Etelä-Savon ELY

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto hyväksyy valmistellun esityksen alueen toimijoiden väliseksi elinvoimalupaukseksi ja valtuuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan ko. sopimuksen. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen selosti asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.