Keskusvaalilautakunta, kokous 16.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

MliDno-2022-3667

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa,​ jotka on pidettävä siten,​ että 31.3.2023 ennen klo 19.00 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Kaikki määräaikaan mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat on ehdittävä käsitellä. Keskusvaalilautakunnan on tämän mukaisesti päätettävä kokousaikataulustaan.

Keskusvaalilautakunnan harkintaan jää,​ miten se käytännössä suorittaa ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastuksen. Tämä riippuu olennaisesti siitä,​ miten paljon ja minkä tyyppisiä ennakkoäänestysasiakirjoja lautakuntaan saapuu. Keskusvaalilautakunta voi pitää yhden tai useamman kokouksen ja päättää tarkastukseen liittyvistä valmistavista toimenpiteistä. Kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää,​ että ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen suoritetaan Mikkelin kaupungin entisen käytännön mukaisesti puheenjohtajan ja sihteerin valvonnassa siten,​ että epäselvät ennakkoäänestysasiakirjat ratkaistaan keskusvaalilautakunnan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.