Anttolan aluejohtokunta, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Osallistavan budjetoinnin kohdeideat Anttolasta 2023

MliDno-2022-6130

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, nina.parkkinen@pp.inet.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki otti käyttöön vuonna 2022 osallistavan budjetoinnin pieniä hankintoja ja perusparannuksia varten. Käytössä on ollut yhteensä 200 000 euroa. Alueilta on kerätty ehdotuksia pieniksi kohteiksi, joista kuntalaiset äänestivät suosikkejaan. Lopullinen päätös kohteista on tehty huomioiden alueellinen tasa-arvo. Vuonna 2022 Anttolan osallistavan budjetoinnin kohteina ovat olleet Sydänmaan retkeilyreitistön kunnostaminen: tien ja pysäköintialueen perusparannus, Mäkilammen laavun kunnostaminen, tulisijat, puuliiteri, huussi (rahoitusta on tullut myös Retkipaikka-avustuksista) ja skeittiramppien hankinta Anttolan koulun skeittipuistoon.

Vuodelle 2023 Mikkelin kaupungilla on osallistavaan budjetointiin käytössä 100 000 euroa. Kaupunki on pyytänyt ehdotuksia aluejohtokunnalta osallistavan budjetoinnin kohteista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Anttolan aluejohtokunta keskustelee osallistavan budjetoinnin kohteista ja laatii niistä ehdotuksen Mikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualueelle.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

Päätös

Anttolan aluejohtokunta ehdottaa osallistavan budjetoinnin kohteiksi seuraavia:

  • Eeron monitoimirata: Anttolan yhtenäiskoulun viereisen välituntiladun ja sen keskellä olevan metsittyneen alueen muokkaaminen ja kunnostus monitoimiradaksi ympärivuotiseen käyttöön, talvisin välituntiladuksi ja kesäisin BMX-radaksi. Rata voitaisiin nimetä Eero Kolehmaisen kunniaksi Eeron monitoimiradaksi. 7.12.2023 tulee 10 vuotta Eero Kolehmaisen kuolemasta. Rata voitaisiin vihkiä käyttöön tuona päivänä.
  • Viljamakasiinin tehdyn valaistussuunnitelman toteuttaminen vuonna 2023. Anttolan aluejohtokunta teetätti valaistussuunnitelmat viljamakasiiniin ja vesitorniin vuonna 2022.
  • Muraalin toteutus Anttolan yhtenäiskoulun liikuntasalin ulkoseinään
  • Koirapuisto Anttolaan
  • Kuntoportaat

 

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunkikehitysjohtaja

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.