Vammaisneuvosto, kokous 17.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Muut esille tulevat asiat

Valmistelija

  • Arja Väänänen, hyvinvointikoordinaattori, arja.vaananen@mikkeli.fi

Kuvaus

Ulkona Kuin Lumiukko -tapahtuma la 19.2.2022 klo 10-13 Urheilupuistossa

Mikkelin Latu järjestää Ulkona Kuin Lumiukko tapahtuman osana Suomen Ladun valtakunnallista kiertuetta lauantaina 19.2.2022 klo 10-13 mikäli pandemiarajoitukset toteuttamisen mahdollistavat.
Aiemmin tapahtumaa on vietetty Kaihulla Angry Birds Go Snow -teemalla ja osallistujia on parhaimmillaan ollut lähes 1500!

Urheilupuistoon rakentuu mittava lumiukkomaailma (teemme aihioita edeltävällä viikolla ja ne viimeistellään sitten lauantain tapahtumassa). Lapsille rakentuu Urheilukentän ladulle ohjattu Muumi-hiihtomaa erilaisine temppuineen. Laduilla voi toki hiihtää ihan kaikki ikään ja kuntoon katsomatta.
Lisäksi ohjelmaan tulee suositut jättiritsat ja muita toimintapisteitä. 
Suunnitelmissa on liukumäki Hänninkentän puolella ja ihan pienille saadaan liukumäki rakennettua Urheilupuiston lumivalleille.

Tapahtumassa on Mikkelin Ladun puhvetti.

Suomen Ladulla ja Paralympiakomitealla on meneillään Yhteiset Polut-hanke ja sen tiimoilta  Mikkeliin tulee esittelyyn ja kokeiltaviksi useita eri erityisryhmille kehiteltyjä liikuntavälineitä. 
Mikkelin Ladun visiona on ykkösenä, että KAIKILLA ON MAHDOLLISUUS ULKOILLA ja tätä halutaan edistää myös lumiukko-tapahtumassa. 
 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kauko Väisänen, vaisanen.kauko@gmail.com

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi tapahtuma.

Lisäksi todettiin, että Vaalijalan Sateenkaari-koulu kuntayhtymää perustetaan parhaillaan. Koulussa tarjotaan palveluita myös psykiatrisille nuorille.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.