Mikkelin pitäjän aluejohtokunta, kokous 3.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Otavan lähipalvelukeskuksen säilyttäminen

MliDno-2021-2570

Valmistelija

  • Jarkko Sanisalo, jarkko.sanisalo@iki.fi
  • Markus Torniainen, markustorniainen@gmail.com
  • Hanne Vainio, vainiohanne@gmail.com

Kuvaus

Mikkelin pitäjän aluejohtokunnalle on saapunut seuraava viesti:

Aluejohtokunnan puheenjohtaja

Jarkko Sanisalo

Saamani tiedon mukaan tullaan aluejohtokunnalta pyytämään lausunto kaupungin yhteispalvelupisteen siirtämisestä Otavan Lähipalvelukeskuksesta. Lausuntoa varten lähetän oheisen vetoomuksen, joka on jaettu kaupunginjohtajalle, hallintojohtajalle, kaupunginhallituksen kaikille jäsenille sekä valtuuston puheenjohtajistolle. Sen lisäksi on kaupunginjohtajalle, hallintojohtajalle sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajalle jätetty adressi, jonka allekirjoittajina ovat 1.242 henkilöä Otavasta ja sen lähiympäristöstä.

Toivon, että tämä antaa teille selvän kuvan Lähipalvelukeskuksen merkityksestä otavalaisille.

Otavassa 28.11.2021

x x x x x

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jarkko Sanisalo, jarkko.sanisalo@iki.fi

Mikkelin pitäjän aluejohtokunta antaa lausunnon kaupungin yhteispalvelupisteen siirtämisestä Otavan Lähipalvelukeskuksesta.

Päätös

Mikkelin pitäjän aluejohtokunta lausuntonaan toteaa, että kaupungin yhteispalvelupiste tulee säilyttää osana Otavan Lähipalvelukeskuksen toimintaa.

Ratkaisu kokonaistaloudellisesti nykymuotoisena on kaupungille järkevämpi vaihtoehto kuin kaavaillut säästötoimien ratkaisut. Yhteispalvelupistetoiminnan siirto tullee lakkauttamaan Otavan lähipalvelukeskuksen toiminnan, jolla on negatiivisia vaikutuksia Otavan taajamalle ja sen elinvoimalle. Lähipalvelukeskus työllistää nykyisin 5 henkilöä ja kaupungin maksama korvaus yhteispalvelupisteestä palautuu vuokratulona kaupungille. Mikkelin kaupungin tulee selvittää kaavailtujen säästöjen kokonaistaloudellinen vaikutus ja vaikuttavuus myös käsittäen välittömät ja välilliset paikallistalouden vaikutukset ennen päätöksentekoa. Säästökaavailuissa tulisi huomioida myös pienten panostusten vaikuttavuus asukkaiden ja elinkeinoelämän hyvinvointiin ja toimintamahdollisuuksiin.

Tiedoksi

Hallintojohtaja Ari Liikanen

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.