Vanhusneuvosto, kokous 18.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Ikä- ja muistiystävällinen Haukivuoren taajama-alue -hanke

Valmistelija

  • Arja Väänänen, hyvinvointikoordinaattori, arja.vaananen@mikkeli.fi

Kuvaus

Ikä- ja muistiystävällinen taajama-alue hanke on Ympäristöministeriön rahoittama Etelä-Savon sotekuntayhtymä Essoten hallinnoima hanke.

Hanketta esittelee vanhusneuvostolle hankekoordinaattori Anne Loponen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hannu Karttunen, hankarttune@gmail.com

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittin, että hankkeen tavoitteenna on yhteisöllisyyden ja itsenäisen asumisen edistäminen mahdollisimman pitkään. Hankkeessa edistetään mahdollisuuksia esteettömälle liikkumiselle, palvleuiden saamiselle ja asumiselle.

Asumisen ennakointi ja asumisen muutostöiden tarpeita kartoitetaan ja toteutetaanVanhusliiton korjausneuvonnan ja korjausrakentamisen avulla

Yhteisten kohtaamispaikkojen löytäminen niin sisä kuin ulkoalueilla on yksi tavoite. Lisäksi kiinnitetään huomiota ympäristön viihtisyyteen, viheralueisiin ja levähdyspaikkoihin.

Yhteistyössä ikäihmisten ja päiväkotilasten aknssa on suunniteltu eri ikäisille sopivaa aktiivipuistoa, jossa voisi olla mm. rollaattorirata rollaattorin käytön kokeilua varten. Eri ikäisten khotaamsiia halutaan lisätä ja mahdollistaa.

Hankkeen vahvuutena on asukkaiden laaja mukaanotto toimintojen suunnitteluun  ja ideointiin sekä hyvät yhteistyöverkostot tja jalkautuva työskentelytapa.

Anne Loponen, hankekoordinaattori, poistui pykälän käsittelyn jälkeen klo 13.42.