Kaupunkiympäristölautakunta, kokous 15.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 166 Muut asiat

Päätös

Jaakko Väänäsen kysymyksen johdosta tekninen johtaja Jouni Riihelä kertoi, että valtuustoaloitteeseen rantayleiskaavoituksesta on laadittu kaupunkisuunnittelussa vastaus ja asia tuodaan käsittelyyn. Samoin valtuustoaloitteeseen rakennusjärjestyksen muuttamisesta loma-asuntojen käyttötarkoituksen muuttamisen helpottamiseksi on rakennusvalvonnassa valmisteltu uutta vastausta. Ensi vuonna tulossa oleva maankäyttö- ja rakennuslain laaja uudistus edellyttää kuntien rakennusjärjestysten muuttamista, jolloin myös käyttötarkoitusmääräykset käydään läpi.

Marja Kaupin kysymyksen johdosta Jouni Riihelä kertoi, että Ihastjärven koulun ja Rahulan koulun myynti tulevat lautakunnan käsittelyyn ensi vuoden alussa. Ihastjärven koulun siirtokustannukset olisivat olleet niin kalliit, ettei siirtäminen ole mielekästä, vaikka se olisi tekniseti mahdollista.

Lisäksi Jouni Riihelä kertoi, että:

Jätekuljetusjärjestelmän valinnan osalta päätettiin odottaa jätelain käsittelyä eduskunnassa ja tehdä päätös vasta sen jälkeen.

Hulevesitaksa palautettiin kaupunginhallituksen päätöksellä uuteen valmisteluun ja asia on tulossa lautakunnan käsiteltäväksi tammikuussa 2021.

Saimaa Geopark -hanke on saamassa keväällä hyväksynnän Unesco Global -verkostoon.

Lopuksi Jouni Riihelä kiitti lautakuntaa ja Pekka Heikkilä sekä Hannu Tullinen samoin kiittivät lautakuntaa ja viranhaltijoita kuluneesta vuodesta.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.