Ristiinan aluejohtokunta, kokous 11.11.2015

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 116 Brahen voimistelijat ry, ilmavolttiradan hankinta, kohdeavustus

MliDno-2015-2280

Valmistelija

  • Olli Lahti, kehityspäällikkö, Olli.Lahti@mikkeli.fi

Kuvaus

Brahen voimistelijat ry hakee aluejohtokunnalta tukea ilmavolttiradan hankintaan. Ilmavolttirata täyttölaitteineen ja kuljetuskärryineen maksaa n. 5000 euroa.  Ilmavolttiradalle olisi tilaa koulukeskuksen pikkusalissa. Liikunnanopettajat ovat suhtautuneet asiaan myönteisesti ja heilläkin on mahdollisuus käyttää volttirataa koulun voimistelutunneilla. Kesällä volttirata toimii myös ulkona, esim. akrobatianäytöksissä.

Brahen voimistelijat ry:n toiminta on käynnistynyt vireästi kuluvana vuonna. Harrastajia on 79, joista 10 harjoittelee tavoitteellisesti kilpailumielessä ja akrobatiavoimistelussa. Ensi vuonna määrä on arviolta 25 kilpailijaa ja 100 harrastajaa.  Voimistelu ja siihen rinnastettavat Freegym ja Parkour ovat nousevia liikuntamuotoja, jotka vaativat turvallisen harjoitteluympäristön. Mikäli ristiinalaisten lasten ja nuorten liikuntapaikkoja kehitetään nykytrendin mukaisiksi, liikuntamotivaatio saadaan syntymään ja säilymään.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jari Viitikka

Valmistelutyöryhmä esittää, että aluejohtokunta tukee hankintaa enintään 3500 eurolla 70 % todellisista kustannuksista. Avustus maksetaan jälkikäteen luotettavia selvityksiä vastaan.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Brahen voimistelijat ry