Kaupunginhallitus, kokous 9.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Mikkelin Passarit ry:n avustushakemus, Power Cup isännyys 2022

MliDno-2020-573

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin Passarit ry on lähettänyt kaupungille seuraavan anomuksen:

"Yleistä 
Maailman suurimmaksi lasten ja nuorten lentopalloturnaukseksi kehittynyt Power Cup on vuosittainen voimannäyttö suomalaisesta lentopallon juniorityöstä. Tapahtuma kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet. Yhteensä osallistujamäärä lähentelee 10 000 lentopalloilijaa ja mukana on noin 200 eri seuraa. Tapahtuma kerää lapsia ja nuoria eri ikäluokista. Pelaajat ovat 7-22 -vuotiaita. Tapahtuma järjestetään aina kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna koulujen päättymisen jälkeen. Power Cupin kesto on 4 päivää eli torstaista sunnuntaihin. 

Anomus 
Mikkelin Passarit ry:n hallitus on päättänyt hakea Power Cup isännyyttä vuodelle 2022. Päätös hakemuksesta tehtiin sillä ehdolla, että Mikkelin kaupunki lähtee mukaan aktiivisella panostuksella. 
Lentopalloliiton kisaisännyyden myöntämisehtoihin kuuluu kisa-alueen ja majoituspaikkojen maksuttomuus. Kisa-alueeksi on kaavailtu raviradan aluetta. Ruokailu ja muut oheistoiminnot tapahtuu jäähallissa sekä Saimaa Stadiumilla Joukkueiden majoitus tapahtuu kouluilla, jota varten tarvitaan kaikki Mikkelin alueen koulut majoituskäyttöön. Mikkelin hotellit sekä muut kaupalliset majoituspalvelut tulevat myös täyttymään tapahtuman aikana pelaajien vanhemmista sekä kutsuvieraista. 

Tapahtuman suunnittelua sekä toteuttamista varten anomme Mikkelin kaupungilta 50.000 euroa, jolla katetaan päätoimisen työntekijän palkkaaminen yhden vuoden ajaksi, mikäli Power Cup myönnetään Mikkeliin. 
PowerCup toteutettiin Mikkelissä 2013. Silloin kaupunki sitoutui järjestelyihin samoilla ehdoilla. Tapahtuma oli todella onnistunut ja Mikkeli sai siitä paljon positiivista palautetta.

Mikkelissä 28.2.2020
Mikkelin Passarit ry:n hallituksen plsta
Lasse Turunen, puheenjohtaja, Mikkelin Passarit"

Vuonna 2013 Mikkelissä järjestetyssä Power Cup-turnauksessa kaupunki toimi yhtenä pääyhteyistyökumppanina ja osallistui tapahtumajärjestelyihin mm.:

  • kaupunki oli yksi pääyhteistyökumppaneista
  • Power Cupin nettisivuilla oli linkki kaupungin nettisivuille
  • kaupunki sai käyttää Power Cupia omassa markkinoinnissa
  • kaupunki myönsi avustusta Mikkelin Passarit Ry:lle Power Cupin järjestelyhenkilön palkkaamiseen 25.000 euroa vuodelle 2012 ja 25.000 euroa vuodelle 2013
  • kaupunki myönsi tarvittavan määrän majoituskoulujen tiloja korvauksetta Cupin osallistujien majoituskäyttöön
  • kaupunki myönsi Cupin tapahtuman toteuttamiseen korvauksetta Raviradan sisäalueen kentät, jäähallit, kuplahallin sekä Kalevankankaan koulun kentät ja muita kenttiä
  • kaupunki osoitti kenttätyöntekijöiden työpanosta korvauksetta avustamaan tapahtuman valmisteluissa ajaksi 3. - 5.6.2013 ja toteuttamisessa ajaksi 6.- 9.6.2013


Vastaavalla tavalla kaupunki voi olla tukemassa ja yhteistyössä valmistelemassa ja järjestämässä myös mahdollisesti vuonna 2022 Mikkelissä järjestettävää turnausta. Turnauksen järjestämisellä saadaan kaupungille ja maakunnalle huomattavaa näkyvyyttä kuin myös taloudellistakin hyötyä. Yksityiskohtaisista kumppanuussopimuksen ehdoista päätetään sen jälkeen, jos turnaus päätetään järjestää Mikkelissä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää ilmoittaa Mikkelin Passarit ry:lle, että Mikkelin kaupunki on mukana turnauksen järjestelyissä vastaavalla tavalla kuin aikaisemminkin ja on tukemassa turnauksen saamista Mikkeliin vuonna 2022.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Mikkelin Passarit ry, liikunta- ja nuorisojohtaja

Muutoksenhaku

Päätöksen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.

Käsitellyt asiat