Kaupunginhallitus, kokous 6.2.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Anttolan Vanhan Hovin myyminen

MliDno-2017-155

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Nina Hurri, vt. kiinteistöjohtaja, nina.hurri@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupungin tilakeskus on myynyt Anttolan Vanhaa Hovia sekä muita kohteeseen liittyviä rakennuksia Huom!-kiinteistövälitys liikeen kautta. Kiinteistön myyminen on päätetty kaupunginhallituksessa 5.10.2015. Kohteessa sijaitsevat Hovin päärakennus, Wanhan Hovin majatalo, Hovin teollisuustilat, Hovin Väentupa ja muita yksittäisiä pihapiiri rakennuksia.

Päärakennus on alun perin 1900-luvun alussa rakennettu, osin kaksikerroksinen, hirsirunkoinen, lautaverhoiltu kartanorakennus. Rakennus on saneerattu vuonna 2001 ja se on toiminut mm. koulutus-, juhla- ja pitopalvelutilana.

Wanhan Hovin majatalossa on hostellityyppisiä huoneita sekä yhteiskäyttöisiä tiloja. Väentuvassa on yksi asuinhuoneisto, joka on vapautunut 12/2016. Muut rakennukset (teollisuustila sekä pihapiirirakennukset) kohteessa ovat heikkokuntoisia.  Päärakennuksessa on vuonna 2016 jäätynyt vesilinja. Vaurioiden yksityiskohtaista laajuutta ei ole selvitetty. Kohteen kaksi rakennusta, päärakennus ja majatalo, ovat päällisin puolin siistit, mutta rakennuksina sekä tekniikaltaan jo ikääntyneet. Päärakennuksella on suojelumerkintöjä.

Kauppaan sisältyy noin 5.000 m²:n suuruinen määräala rakennuksineen ja liittymineen.

Raksystems Insinööritoimisto Oy on tehnyt Hovin päärakennukseen kuntotarkastuksen 16.6.2014.  Muita rakennuksia ei ole kuntotarkastettu. Kaupan toteutumisen ehtona on päärakennuksen kuntoarvion päivittäminen, sekä kuntoarvion laatiminen Wanhan Hovin majataloon. Kiinteistö myydään matkailuyrityskäyttöön.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jarkko Hyttinen, kiinteistöjohtaja, jarkko.hyttinen@mikkeli.fi

Teknisen lautakunnan jaosto puoltaa Anttolan Vanhan Hovin alueen myymistä rakennuksineen korkeimman tarjouksen tehneelle tarjoajalle kauppahinnalla 400 000 euroa ja saattaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi. Tilakeskus valtuutetaan sopimaan kauppakirjaan tarvittaessa muutoksia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Nina Hurri, vt. kiinteistöjohtaja, nina.hurri@mikkeli.fi

Kuvaus

Tarjouksia oli jätetty kaksi, joista toinen tarjoaja veti tarjouksensa pois.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää myydä Anttolan Vanhan Hovin alueen rakennuksineen korkeimman tarjouksen tehneelle tarjoajalle Victorian Rose Oy:lle 400 000 euron kauppahinnalla.

Lisäksi kaupunginhallitus valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään tarvittaessa kauppakirjaan vähäisiä muutoksia.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Victorian Rose Oy, tilakeskus/Nina Hurri, mittaus ja kiinteistöt/Jukka Piispa, Anttolan aluejohtokunta, talouspalvelut, Kunnan Taitoa Oy/kirjanpito

Käsitellyt asiat