Haukivuoren aluejohtokunta, kokous 31.3.2016

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Tiedoksi

Kuvaus

1. Rinneprojektin tilanne

2. Haukivuorelaiset ry:n  Leader-hakemus ja toimenpiteet

3. Päiväkoti hanke on merkitty kaupungin rakennusohjelmassa vuosille 2017-2018.

4. Tulevan kesän sataman kioskin vuokrausilmoitus

5. Neuvottelu 2.3.2016 aluejohtokunnan edustajien ja ylihammaslääkäri Tarja Rutkiewiczin kanssa Haukivuoren terveyskeskuksella.

Ylihammaslääkärin toi esille, että yhtenä hammashoidon tehostajana Mikkelissä tullaan käyttämään syksystä alkaen kannettavaa hoitoyksikköä, jonka voi pystyttää esimerkiksi koulu- tai päivähoidon tilaan.  Ideana on, että esimerkiksi koululaisten hammastarkastuksia voidaan jatkossa tehdä liukuhihnalla nopeasti ja siinä arvioida asiakkaan hoidon tarvetta, onko aihetta hammashoitolassa käyntiin. Näin koko ikäluokka tulee myös tarkastettua, eikä unohtuneita asiakaskäyntejä tule.

- Kannettava hoitoyksikkö aloittaa syksyllä myös Haukivuorella. Tehokkuuden kautta mahdollisuus suhteellisesti hieman kasvattaa muun hammashoidon resurssia.

- Hammashoidon resurssit: Hammaslääkäri ja suuhygienisti tavoitettavissa yhtenä päivänä joka toinen viikko.

- Tarkastuksiin kuluva laskennallinen aika 3 päivää yhtenäiskoululla, 2 päivää päivähoidossa, loppu käytettävissä hammashoitoon muille kohderyhmille.

6. Mikkelin Seudun  Matkailu ry:n puheenjohtajille kirje.

Aluejohtokunnan puheenjohtajan on kirjeessä esittänyt entisten liitoskuntien matkailuinfopisteiden kehittämistä, siten että sieltä on tietoa saatavilla sitä tarvitseville.

 7. Kävelypolut

Haukivuorella on esitetty uuden kävelypolun käyttöön ottamista Haukivuoren satamasta Kisarannan kautta Laanilahdelle.

 8. Kirje Osuuskauppa Suur-Savolle

Kirjeessä on esitetty, että Osuuskauppa Suur-Savo ei sijoittaisi omistamalleen S-Marketin tontille tuottajavastuun mukaisia keräyspisteitä. Perusteena on se, että keskitämme Haukivuorella nyt kaikki jätteiden palautukset jäteasemalle. Rinki Oy voisi vuokrata tilat jäteasemalta ja tuoda sinne astiansa ja tyhjentää ne myös alueelta. Myös liikenteellisesti tämä olisi paras ratkaisu, koska torin ja parkkipaikan alue on ahdas edellä mainittujen normaalitilojen osalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Leo Laukkanen

Saatetaan aluejohtokunnalle tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin.