Haukivuoren aluejohtokunta, kokous 13.12.2018

Esityslista on tarkastamaton

§ 89 Vetoomus Haukivuoren aluejohtokunnalle jalkakäytävän jatkamisesta Kapeaseläntieltä

MliDno-2018-2489

Valmistelija

  • Silva Suomala, osallisuuskoordinaattori, silva.suomala@mikkeli.fi

Kuvaus

Aluejohtokunnalle on tullut vetoomus jalkakäytävän jatkamisesta Kapeaseläntie-Rajakatu välille:

”Toivomme, että aluejohtokunta ryhtyy toimenpiteisiin Kapeaseläntiellä sijaitsevan jalkakäytävän jatkamisesta Rajakadulle saakka. Tällä hetkellä jalkakäytävä loppuu kesken ja jalankulkijat sekä pyöräilijät joutuvat kulkemaan Kapeaseläntien reunaa. Jalkakäytävä loppuu kaiken lisäksi mutkan kohdalla ja liikennesääntöjen mukaan jalankulkijan on siinä kohdassa vaihdettava puolta tien toiseen reunaan. Mutkan takaa ajavat autot eivät välttämättä ehdi reagoida tietä ylittävään jalankulkijaan. Tiellä on sillä kohtaa 40km/h nopeusrajoitus, jota harva noudattaa. Useat ajavat huomattavaa ylinopeutta ja usein on nähty vielä puhelin kädessä, joka on aiheuttanut vaaratilanteita.

Kapeaselän lenkki on hyvin yleinen lenkkeilyreitti Haukivuorella ja lenkkeilijöitä on paljon päivittäin. Tien reunaa joutuvat kulkemaan myös koululaiset ja reuna on kovin turvaton pienelle kulkijalle kuten myös aikuiselle. Kyseessä on vain n. 200 metrin matka, mutta sekin on liikaa autojen seassa.

Jos jalkakäytävä jatkuisi Rajakadun risteykseen asti, voisivat lenkkeilijät ja koululaiset kulkea Rajakadun/Harjuseläntien kautta, jossa autoliikennettä ei juurikaan ole ja kulkureitti olisi paljon turvallisempi.”

Liitteenä jalkakäytävää käyttävien allekirjoittama vetoomus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Leo Laukkanen

Aluejohtokunta puoltaa vetoomusta ja esittää, että Mikkelin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta sekä Etelä-Savon ja Pohjois-Savon ELY -keskukset ryhtyvät toimenpiteisiin, jotta kevyenliikenteenväylä jatkuisi Rajatien risteykseen saakka.

Tiedoksi

Pohjois- ja Etelä-Savon ELY -keskukset, Mikkelin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta

Käsiteltävät asiat